Gezochte man na vlucht aangehouden

woensdag 8 november 2017

Roosendaal - Dinsdagmiddag werd op de Damstraat een man op heterdaad aangehouden, toen hij voor de politie op de vlucht was.

Agenten zagen rond 15.10 uur op de kruising van de Nieuwstraat met de Burgemeester Prinsensingel een auto rijden, die zij wilden controleren. De bestuurder ging er onmiddellijk vandoor. In de Raadhuisstraat werd de automobilist door het drukke verkeer opgehouden, waardoor de bestuurder een stopteken werd gegeven. De man trok zich er niks van aan en probeerde via de Sophiastraat weg te komen. De agenten zetten het zwaailicht en de sirene aan. In de Nieuwstraat reed de auto tegen een andere auto en reed daarna weer snel weg. In de Damstraat kwam de auto in de buurt van een school tot stilstand, waarna de bestuurder te voet wegrende.

Bij de school stonden tientallen mensen, die de agenten wezen richting een woning naast het schoolplein. De man kwam steeds verder in het nauw, zeker toen meer agenten de achtertuinen van de woningen aan de Burgemeester Prinsensingel doorzochten. In een van de tuinen werd de bestuurder gevonden. Hij werd aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Tilburg.

Hij is voor verhoor en verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht. Tijdens het onderzoek bleek dat de Tilburger vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen was. Van hem is een bloedproef afgenomen.

Tijdens het onderzoek werd in de kleding van de man ruim 2.000 euro gevonden. Het geld is in beslag genomen. De politie onderzoekt of sprake is van witwassen, namelijk of de man probeert de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen.

Verder bleek dat de man niet was teruggekeerd van detentieverlof. Hij werd gezocht omdat hij nog zo'n zeshonderd dagen gevangenisstraf heeft openstaan.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Roosendaal | 112 alarmeringen Roosendaal | Goedkoop Tanken in Roosendaal | Supermarkten in Roosendaal | Weerbericht Roosendaal