Georganiseerde overheid controleert horecabedrijven

vrijdag 31 maart 2017

Roosendaal - Tijdens een integrale handhavingsactie controleerden medewerkers van de gemeente Roosendaal, de douane, de belastingdienst, de politie en de drugssquad vier horecabedrijven en een supermarkt. Dat gebeurde donderdagavond 30 maart 2017.

De actie was gericht op het controleren van vergunningen, douane- en belastingaangelegenheden en meldingen van (drugs)overlast. Het ging om een aantal specifieke bedrijven binnen de gemeente Roosendaal, waarbij vermoedens van misstanden of onregelmatigheden bestonden.

De douane vond op één van de gecontroleerde adressen circa een kilo illegale tabak waarover geen accijns was betaald. Er werd een boete opgelegd en er volgt een accijnsheffing.

Alle vijf de bedrijven worden door de belastingdienst nader onderzocht om diverse redenen. Zo bleken er twee personeelsleden aan het werk te zijn die niet in loondienst waren. Verder was er in een aantal gevallen sprake van een gebrekkige, wanordelijke boekhouding en/of het niet voldoen aan fiscale verplichtingen.

De medewerkers van de gemeente Roosendaal constateerden bij twee bedrijven tekortkomingen aan de eisen rond de brandveiligheid. Bij één van de horecagelegenheden is er mogelijk sprake van schijnbeheer. Dit wordt nader uitgezocht door de gemeente. Tot slot zijn er bij een restaurant vraagtekens ontstaan rond het bestaansrecht van dit restaurant. Er werd namelijk geen voorraad voedsel en ook geen fornuis of ander kooktoestel aangetroffen.

Gezamenlijk persbericht van belastingdienst, douane, politie en gemeente Roosendaal

bron: politie.nl | Categorie: overlast-vandalisme


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Roosendaal | 112 alarmeringen Roosendaal | Goedkoop Tanken in Roosendaal | Supermarkten in Roosendaal | Weerbericht Roosendaal