Politie rolt hennepkwekerij op

vrijdag 31 maart 2017

Roosendaal - De politie trof vrijdagmorgen in een appartement in een flat aan de Eikenlaan een hennepkwekerij aan.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding vrijdagmorgen van een sterke henneplucht. De plantage bestond uit twee kweekruimten. De hennepplanten waren reeds geknipt. De politie arresteerde rond 10.30 uur een inwoner (24) uit Willemstad en een 22-jarige vrouw uit Roosendaal. Zij zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht, waar ze worden verhoord.

Ook bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. De politie heeft in overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten vernietigd. Het elektriciteitsbedrijf doet nog aangifte van de diefstal van de stroom.

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844, via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij: 

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Roosendaal | 112 alarmeringen Roosendaal | Goedkoop Tanken in Roosendaal | Supermarkten in Roosendaal | Weerbericht Roosendaal