Hennepkwekerij aangetroffen tijdens integrale controle

donderdag 6 april 2017

Roosendaal - Donderdagmiddag werd in een loods aan de Jan Frederik Vlekkestraat een hennepkwekerij met een flinke hoeveelheid stekken aangetroffen.

De politie kwam de kwekerij rond 16.15 uur op het spoor tijdens een integrale controle van onder andere politie en gemeente Roosendaal. De plantage bestond uit vijftig hennepplanten en 1.350 stekjes. Er werd niemand gearresteerd.

In de aanpak van georganiseerde hennepcriminaliteit richten de gezamenlijke partners zich de laatste tijd vooral op de voorzijde van het hennepproces, namelijk het oprollen van stekkerijen. Dit om de keten van de hennepteelt al aan de voorzijde een grote slag toe te dienen. Uit onderzoek blijkt dat een hennepstekkerij van gemiddelde omvang meerdere kwekerijen van stekken kan voorzien. In de wetenschap dat alle hennepstekken uiteindelijk in een kwekerij terecht komen, betekent het aanpakken van deze hennepstekkerijen een forse besparing van de politiecapaciteit aan de achterzijde van het proces.

Een medewerker van elektriciteitsbedrijf Enexis stelde vast dat dat er illegaal stroom werd afgetapt. Nadat de stroom was uitgeschakeld, heeft de politie in overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Enexis zal nog aangifte doen vanwege de diefstal van de stroom.

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844, via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij: 

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Roosendaal | 112 alarmeringen Roosendaal | Goedkoop Tanken in Roosendaal | Supermarkten in Roosendaal | Weerbericht Roosendaal