Drugs aangetroffen bij gezamenlijke controle op bedrijventerrein

donderdag 6 april 2017

Roosendaal - In een gezamenlijke actie van de politie en de drugssquad werden op industrieterrein Majoppeveld in totaal 51 bedrijfspanden gecontroleerd. Naast toezichthouders van de gemeente Roosendaal werkten ook netbeheerder Enexis, de belastingdienst en omgevingsdienst West Brabant mee aan deze actie. De integrale handhavingscontrole vond plaats op donderdag 6 april 2017.

In een bedrijfspand aan het Zeggeveld werden hennepresten en materialen voor een hennepkwekerij aangetroffen. In twee gekoppelde bedrijfspanden aan de J.F. Vlekkestraat stuitten de opsporingsambtenaren op een laboratorium, dat was ingericht voor de productie van synthetische drugs. Verderop in dezelfde straat werd een hennepkwekerij gevonden. De politie onderzoekt deze zaken. De gemeente bekijkt of er bestuursrechtelijke stappen ondernomen kunnen worden.

Burgemeester Jacques Niederer: “Dit soort controles voeren we uit als één overheid. Door onze menskracht, kennis, expertise en bevoegdheden te bundelen, kunnen we snel en adequaat handelen. We pakken op die manier de georganiseerde- en ondermijnende criminaliteit gezamenlijk aan. Vandaag vonden we o.a. een hennepkwekerij en een drugslab. Dergelijke laboratoria kunnen erg gevaarlijk zijn omdat er door de chemische processen giftige stoffen vrij kunnen komen, of een ontploffing kan ontstaan. Bij hennepkwekerijen is er vaak sprake van brandgevaar. Reden voor de overheid om hier daadkrachtig tegen op te treden."

Gezamenlijk persbericht van o.a. gemeente Roosendaal en politie

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Roosendaal | 112 alarmeringen Roosendaal | Goedkoop Tanken in Roosendaal | Supermarkten in Roosendaal | Weerbericht Roosendaal