Roosendaal | straatinfo

bedreiging-intimidatie politie meldingen

Drie jongens aangehouden voor bedreiging met aanslag op school

bedreiging / intimidatie

Roosendaal - Bij de meldkamer is donderdagochtend een ernstige telefonische bedreiging binnengekomen over een aanslag op het Zoomvliet College. Hiervoor zijn diezelfde dag drie jongens aangehouden.

Rond 09.15 uur komt er via 112 een bedreiging binnen met eenaanslag op het Zoomvliet College. Politie en justitie stelden onmiddellijk eenopsporingsonderzoek in naar de melding. Vrij snel komt een 18-jarige jongen inbeeld die omstreeks 13.00 uur is aangehouden. 's Middags is nog een 15-jarigejongen aangehouden en diezelfde avond wordt nog een 17-jarige jongenaangehouden. Alle verdachten zijn op het politiebureau gehoord over hun aandeelbij de bedreiging richting de school. De jongste verdachte is inmiddelsvrijgelaten omdat hij niets met de zaak van doen heeft. De twee oudere jongenszitten dit weekend nog vast. Dat is vandaag besloten door deRechter-commissaris.

Geen ontruiming

Direct na de melding zijn er diverse politie-eenheden terplaatse gegaan en deze hebben een onderzoek ingesteld. Naar aanleiding van ditonderzoek en na overleg met de directie van de school is besloten de school niette ontruimen.

Hard aangepakt

Gelet op de recente aanslagen in Frankrijk zijn politie enjustitie extra alert als het gaat om dit soort bedreigingen. Er wordt danonmiddellijk een onderzoek gestart en daar waar mogelijk ook direct opgetreden.Personen die dit soort bedreigingen uiten kunnen erop rekenen dat zij direct opte sporen zijn. De politie heeft hiervoor de beschikking tot zeer geavanceerdeopsporingsapparatuur. Ook in de vervolgingsfase staan hen zware strafeisen tewachten.

Soortgelijke berichten

Man aangehouden voor dreigen met mes
Vlissingen

Twee jongens aangehouden vanwege diefstal onder bedreiging
Zwolle

Sneker aangehouden na bedreiging met mes
Sneek

Getuigenoproep poging straatroof
Enschede

Verdachten overval buschauffeur aangehouden
Zaandam

Man bedreigd met vuurwapen
Monnickendam

Jongeren beroofd en bedreigd
Groningen

19-jarige beroofd onder bedreiging van vuurwapen
Zoetermeer

Aanhouding na bedreiging
Vriezenveen

Bomdreiger spoorvervoerder aangehouden
Helmond

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio